Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009



Κάποιοι φίλοι μας τις νύχτες μας βλέπουν και μας γνέφουν απ' τους ουρανούς...


Λέγεται ότι κάποιες φορές άγιοι ως άγγελοι εμφανίζονται στους ανθρώπους για να τους ενισχύσουν στον αγώνα τους.

Λοιπόν τι λέτε; Τέλειωσαν οι μέρες των αγίων; Πού είναι οι γλυκές μορφές που γέμιζαν τα παιδικά όνειρα; Κάποτε κατέβαιναν από το τέμπλο και μοιραζόντουσαν τα παιδικά παιχνίδια. Τώρα ξαναγύρισαν στη θέση τους και με βλέμμα ακίνητο περιμένουν; Σίγησαν αυτοί ή εμείς λιποτακτήσαμε "εις χώραν μακράν"; Στέλνει ακόμη ο Θεός τους φίλους του να ζήσουν ανάμεσά μας; Πού είναι; Τι λένε; Μας ακούν; Μας στέλνουν μηνύματα ή σιωπούν;

Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, όλες οι θρησκείες του κόσμου περιλαμβάνουν στη θεολογία τους αγγελικές οντότητες. Ο αρχαιοελληνικός θεός Ερμής, ο Έρωτας, η φτερωτή Νίκη, καθώς και η Ίρις, η πιστή αγγελιαφόρος του Δία, είναι καθώς φαίνεται οι φιλολογικοί πρόγονοι των χριστιανικών αγγέλων. Ο ποιητής Ησίοδος, παραδίδει στο έργο του Θεογονία: "…τάχθηκαν από το Δία και βρίσκονται στη γη 3.000.000 αθάνατοι φύλακες των θνητών ανθρώπων..." Αγγελικές μορφές εμφανίζονται επίσης και στον Ινδουισμό, στο Ισλάμ, στο Σουφισμό, στον Ιουδαϊσμό.

Είναι καθημερινή η δέηση της Εκκλησίας προς το Θεό να δίνει στον καθένα μας: «Άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών». Ο Παύλος αναφωνεί: «δεν είναι όλοι οι Άγγελοι πνεύματα που υπηρετούν, τα οποία ενεργούν όχι από δική τους πρωτοβουλία, αλλά αποστέλλονται από το Θεό για να διακονήσουν εκείνους που μέλλουν να κληρονομήσουν την αιώνια ζωή;».(Εβρ.Α΄14)

Αγαπημένο σημείο: "Και θα αποστείλει τους αγγέλους του με δυνατή φωνή σάλπιγγας και θα συγκεντρώσει τους εκλεκτούς του από τους τέσσερις ανέμους, από τις άκρες των ουρανών μέχρι τις άλλες άκρες τους." (Ματθαίος 16:27 και 24:31.)

Σύμφωνα με τον Θωμά τον Ακινάτη οι άγγελοι δεν έχουν κάποια γλώσσα επικοινωνίας, , αλλά μπορούν να επικοινωνούν τηλεπαθητικά με τους ανθρώπους..

Είναι προορισμένοι να γίνονται κήρυκες του Θεού, οδηγοί για τους ανθρώπους, προστάτες και φύλακες, αλλά και αυτοί που μας παρηγορούν και μας συμπαραστέκονται από την στιγμή που γεννιόμαστε ως την ύστατη του θανάτου μας. Ο Χρυσόστομος λέει συγκεκριμένα ότι «όλοι οι χριστιανοί την ώρα της Βαπτίσεως λαμβάνουν ο καθένας ξεχωριστά από έναν άγγελο τον οποίο ορίζει ο Θεός».

Στο αρχαιότατο έργο «ποιμήν» του Ερμά, γίνεται λόγος για τον προσωπικό φύλακα άγγελο κάθε ανθρώπου. Αυτός μάλιστα είναι τρυφερός, σεμνός, πράος, διδάσκει στην ανθρώπινη καρδιά τη δικαιοσύνη και το δρόμο προς το αγαθό.

Ο άγγελος αυτός παρηγορεί στις θλίψεις, βοηθά στους πόνους, συμπάσχει με τον άνθρωπο, τον οδηγεί στη μετάνοια και τον προστατεύει από ορατούς και αόρατους εχθρούς.

Η γερόντισσα Γαβριηλία λέει:"Όταν αγαπούμε, οι Άγγελοι γίνονται οι καλύτεροί μας συνεργάτες ."

Ο π. Παΐσιος έλεγε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε φιλία με τούς αγίους και τούς αγγέλους. Ιδιαίτερα, με τον άγιο του οποίου φέρουμε το όνομα και με τον φύλακα άγγελό μας.


(πηγές:Ψίθυροι αγγέλων Ηλία Λιαμή, Kαινή Διαθήκη, η Ασκητική της αγάπης,inout)

6 σχόλια:

Vasiliki Rimpa είπε...

καλησπέρα,

υπάρχουν άγγελοι, εδώ ανάμεσά μας ,μας βλέπουν μας καθοδηγούν και είναι κοντά μας ....σε κάθε μας βήμα...δεν εχουμε τη δυνατότητα να τους δούμε....με τα μάτια της καρδιάς και της Πίστης μας όμως τους βλέπουμε....

Σου έχει τύχει να βρεθείς σε μια δύσκολη στιγμή και κάποιος άνθρωπος να σε βοηθήσει απρόσμενα ?
Άγγελος εξ ουρανού ?

Είμαι σίγουρη ότι είναι κοντά μας ...ο Θεός είναι τόσο καλός πατέρας που δε θα μας άφηνε ούτε δευτερόλεπτο απροστάτευτους.....είναι εκεί κοντά μας σε κάθε μας καθημερινό βήμα μας ....πολλές φορές μας κρατούν το χέρι ....και άλλες μας αφήνουν να πέσουμε....
Εξάλλου σα παιδιά όλοι δεν έχουμε πέσει ? δε χτυπήσαμε τα γόνατά μας ? έτσι δε μάθαμε το κίνδυνο ?

Αφέσου απόλυτα στην αγάπη του....δεν είσαι μόνη σου...

PISTOS788 είπε...

ΑΓΓΕΛΟΣ=ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ=
ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ!!!
ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΥΝΗΜΑ,ΒΟΗΘΕΙΑ,ΕΛΠΙΔΑ...
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ANAZHTHΣH είπε...

Σ΄ευχαριστώ αγαπημένη μου για τα ενθαρρυντικά σου λόγια.Ποθώ τη στιγμή που θα έχουμε άμεση επικοινωνία με αυτά τα πλάσματα.Φιλάκια πολλά.

ANAZHTHΣH είπε...

Στην οδό αγγέλων κατοικείς.Εύχομαι να σου κάνουν καθημερινή παρέα...
Την αγάπη μου.

Alks--Anna είπε...

Ο φύλακας άγγελος μας,που σε κάθε δύσκολη στιγμή μας εφοδιάζει με κουράγιο,πίστη,υπομονή και επιμονή για να συνεχίσουμε τον "αγώνα" μας...
και όσο θα έχουμε πίστη θα έχουμε και καθοδήγηση...

Καλό βράδυ!!

ANAZHTHSH είπε...

@Alks
Aς είναι ανοιχτή η διάνοια και η καρδιά μας να συλλαμβάνουμε τα μηνύματά τους. Όνειρα γλυκά, αγγελικά...