Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009



Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ


Δεν είμαι άνθρωπος που εύκολα αγκαλιάζει τον άλλο ή αφήνεται στην αγκαλιά του. Την τρυφερότητά μου την εκφράζω με τα λόγια και το απλό άγγιγμα. Ωστόσο αναγνωρίζω την αξία της αγκαλιάς και παρόλο που δεν την χόρτασα στην παιδική ηλικία είχα την ευλογία να την γευτώ απλόχερα στην ενήλικη ζωή μου.
Διάβαζα λοιπόν ότι κάποιος δόκτωρ Μπρέσλερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες, γράφει για τους ασθενείς του τέτοιες απίθανες συνταγές: οκτώ αγκαλιάσματα την ημέρα-από δυο το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ."Μα γιατρέ σοβαρολογείτε;" ρωτούν οι ασθενείς.Κι ο Μπρέσλερ εξηγεί πως η αιμογλοβίνη, αυτή που μεταφέρει ζωτικές ποσότητες οξυγόνου στην καρδιά και το μυαλό, αυξάνεται σημαντικά όταν σ΄αγγίζουν, σε χαϊδεύουν, σ' αγκαλιάζουν. Επιπλέον το αγκάλιασμα αλαφρώνει την ένταση, απαλύνει την κατάθλιψη κι ανανεώνει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.!

7 σχόλια:

Διαβάτης είπε...

Υπέροχο !!!
Σ΄ ευχαριστούμε που μας το κατάθεσες .

Καλή συνέχεια ...

Αργυρούλα

ANAZHTHΣH είπε...

Αγαπημένη μου Αργυρούλα,
καταθέτουμε ο ένας στον άλλο όμορφα λόγια κι αυτό είναι σημαντικό μέχρι να έρθει η ευλογημένη στιγμή ν΄ανταλλάσσουμε μόνο όμορφες σκέψεις και πράξεις... Να είσαι καλά.

Πλώρη είπε...

Διάβαζα και γω, καλή μας Αναζήτηση, πως στην Αμερική πάλι σκεφτηκαν το εξής. Ποιά ομάδα πληθυσμού έχει περισσότερη ανάγκη για χάδι? Οι ηλικιωμένοι. Επίσης είδαν πως στα πρόωρα τα χάδια βοηθάνε στην επιβιωσή τους. Βάλανε λοιπόν μεγάλους ανθρώπους σε νεογνά να τα χαιδεύουν. Τα αποτελέσματα ήταν ευεργετικά και για τους δύο...Μου το λέει κι ο μπαμπάς μου δώσε ένα φιλάκι σε μια γιαγιά μην το τσιγκουνεύσαι, μην ντρέπεσαι,δίνεις ανείπωτη χαρά... κι έχει δίκιο...

ANAZHTHΣH είπε...

Πλώρη
Αγαπητέ φίλε χρήσιμες οι πληροφορίες σου.Να είσαι καλά, καλημέρα.

Ζωή είπε...

Ναι και εγώ σε κάποιο ιατρικό περιοδικό διάβασα για τις καλές επιδράσεις που έχει στην υγεία μας , και στην εξουδετέρωση του άγχους που συσσωρεύουμε από την καθημερινότητα η αγκαλιά , το χάδι.
Αναζητητή φίλε μπλόγκερ καλό ξεκίνημα σε αυτό το νέο όμορφο και εποικοδομητικό σου χόμπι!

ANAZHTHSH είπε...

Αγαπητή φίλη Ζωή σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και τις ευχές σου. Καλή σου νύχτα.

i am love είπε...

υπέροχο!!!