Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Το σύστημα εμείς το γιγαντώνουμε μ΄αυτά που κάνουμε ή παραλείπουμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας.Το σύστημα το συμφέρει να νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Ας πάψουμε να είμαστε υποχείρια, ας επιλέγουμε εμείς τον τρόπο ζωής μας, τις αξίες, τους σκοπούς μας. Ένα σημαντικό πεδίο μάχης μπορούμε να το κατακτήσουμε εμείς-όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα-και ίσως είναι αυτό που θα κάνει την ανατροπή.
Δεν είμαστε μόνοι μας σ΄αυτή την προσπάθεια που εμείς επιλέγουμε γιατί μας αρέσει, μας εκφράζει-σπρώξε Πατέρα, μην αργείς...

"Ν'αγαπάς την ευθύνη. Να λες, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω." Ν. Καζαντζάκης
Και μην αναρωτηθούμε πώς δένει ο Καζαντζάκης με το Θεό.Και βέβαια δένει.Δεν έχει ανάγκη ο Θεός από υπεράσπιση, ας υπερασπίσουμε την εικόνα Του μέσα μας που τείνει να γίνει καρικατούρα.Φτάνουν οι ανόητες ευθιξίες, τα στερεότυπα, οι ταμπέλες ,οι επιλεκτικές ευαισθησίες και οι αφορισμοί.

Δεν μπορούμε να καληνυχτίζουμε στοργικά τα δικά μας παιδιά επαναπαυμένοι και αποστασιοποιημένοι ενώ κάποια άλλα διαμελίζονται, βορά στις βόμβες, τα συμφέροντα και την αδιαφορία μας.
Δεν μπορούμε να καλύπτουμε τις ενοχές μας για τον κόσμο που τους παραδίδουμε αγοράζοντάς τους μοδάτα ρούχα και παιχνίδια.
Δεν μπορεί η επαναστατικότητα να είναι μια ορμονική έκρηξη στα 18 που στη συνέχεια εκπνέει.
Δεν μπορεί η ακεραιότητα και η παλληκαριά να είναι απαίτηση από τους άλλους.

Θα μου πείτε όλα αυτά έχουν κόστος. Εδώ σας θέλω μάγκες.
"Αν περιμένεις οποιαδήποτε ανταμοιβή, αν εργάζεσαι για να ικανοποιείς όχι εσωτερικές επιταγές παρά για να πλερωθείς, είσαι μισθοφόρος, όχι λεύτερος πολεμιστής"Καζαντζάκης
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το κέρδος είναι μεγάλο.Και στην πορεία συναντάς μοναδικούς φίλους-αδελφούς και βιώνεις ξεχωριστές εμπειρίες.

Είμαι αισιόδοξη. Μέσα σ΄αυτό το διεφθαρμένο σύστημα, που προβάλλεται από τα μέσα, αναπνέουν και αγωνίζονται τον αγώνα τον καλό-με οποιοδήποτε καλοπροαίρετο κι ανθρωπιστικό τρόπο-χιλιάδες αδέλφια-ανάμεσά τους και πολλοί bloggers-σ΄όλο τον κόσμο.

44 σχόλια:

Roadartist είπε...

Δεν έχουνε ακόμα χαθεί όλα.. καλησπέρα..

Ευρύνοος είπε...

Έχουμε δρόμο (?)
έχουμε χρόνο (?)
έχουμε τρόπο (?)

έχουμε (?)

εμάς (?)

καλησπέρα ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ :)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα φίλη μου!Για άλλη μια φορά υπέροχη η ανάρτηση σου!

"Ο Νίτσε μας δίδαξε πως ποτέ δεν πρέπει να έχεις μιαν αντίληψη για τη ζωή που να σου επιτρέπει ελπίδες και ανταμοιβές.
Είσαι ελευθερος άνθρωπος, όχι μισθοφόρος.Να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς αμοιβή,αυτή είναι η αληθινή ελευθερία!"

Ν. Καζαντζάκης

pardalitsa είπε...

ftoy ftoy !!

oooop filiaaaaa!!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Έχουμε Ελπίδα όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα που με τόση ξαστεριά, μεστάδα
ευθύτητα κι αυτοκριτική αναζητούν ευθέως και χωρίς υπεκφυγές την ευθύνη που μας αναλογεί για την ποιότητα της Ζωής που επιλέγουμε.
Μπορεί αυτό που προσφέρεται σήμερα να είναι πράγματι ένα είδος fast food
ζωής, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο να πω :" Ευχαριστώ δε θα πάρω"
Να διαλέγω, να διαμορφώνω πρότυπα και πρακτικές που με εκφράζουν και μου εμπνέουν σεβασμό τουλάχιστον όταν κοιτάζομαι στον καθρέπτη μου.
Η παρέμβασή σου στο διαδίκτυο δεν είναι ένα σύνηθες πέρασμα. Είναι ένα προβάδισμα στο όραμα και την ελπίδα.
Ευχαριστώ για την συνάντηση.

http://ligery.pblogs.gr
http://pygemos.blogspot.com
http://lygeri.pblogs.gr

ΑΝΘΗ είπε...

Έχεις δίκιο, καλή μου Όλυ!

Πολλοί άνθρωποι λυπούνται με τη διαφθορά και κάποτε οργίζονται. Προσωπικά, με αγγίζει το θέμα της παιδικής κακοποίησης. Δεν μπορώ να ξεχάσω πόσα παραδείγματα παιδιών έχουν κακοποιηθεί παγκοσμίως, ακόμα και στην τρυφερή ηλικία των 2 ετών (!!!), από άτομα που αποκτήνωσαν κάθε ανθρώπινη έννοια. Πίστεψέ με κι εγώ είμαι αισιόδοξη. Βλέπω κι ακούω πώς αντιδρούν οι άνθρωποι, που σέβονται τον εαυτό τους. Όμως, αν και η οργή μου διαρκεί για λίγο, δεν παύω να προσεύχομαι. Ελπίζω να γίνουμε πολλοί οι "λεύτεροι πολεμιστές"!

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ είπε...

Για σου καλή μου ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ πολύ εύστοχα αυτά που λες και ακόμα ποιο ενδιαφέρον έχει η μετεπομενη ανάρτηση για Τον Δημιουργώ, ο Καζαντζάκης πότε δεν ήταν ελεύθερος γιατί δεν πιστεύει τον Δημιουργώ????
η ζωή του ήταν γεμάτο απορίες!!!!


ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

"Δεν μπορούμε να καληνυχτίζουμε στοργικά τα δικά μας παιδιά... ενώ κάποια άλλα..."
Πικρή αλήθεια που ΟΛΑ τα συμπεριλαμβάνει.
Προσωπικά δεν αισιοδοξώ...

Νομίζω πως δεν έχω πει σε σένα KAΛH XΡΟΝΙΑ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Trinity είπε...

Δυναμη ευχομαι, να βγαινει η φωνη μας ακομη πιο ηχηρη για να σπασει πλεον τα δεσμα της ''αυτοκωφωσης'' που εχει επιβαλει το συστημα ! ΖΚΕ

PISTOS788 είπε...

ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Όταν περπατήσεις το δρόμο ,
που για σένα έχει φτιαχτεί
και βρεις μπρος σου εμπόδια ,
που εσύ πρέπει να περάσεις


Στάσου και πάλεψε
σαν ηλίθιος μη τα προσπεράσεις
Στάσου και πάλεψε
ειρωνικά να χαμογελάσεις


Κανείς δεν ακούει ,
τη φωνή που εσύ αφήνεις
Τον πόνο
που μέσα απ’αυτόν υπάρχεις


Στάσου και πάλεψε
αφήνοντας μοναχά το μήνυμα
Στάσου και πάλεψε
μην υπολογίσεις ποτέ , το τίμημα
Γ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!
ΣΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ...
ΖΚΕ

Katerina ante portas είπε...

Καλή χρονιά ΑΝΑΖΗΤΗSH.
Αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι η ευαισθησία και η διάθεσή μας η υπεύθυνη στα περισσότερα blog που δεν έγιναν απλα διάττοντες.
Είναι ένας αγώνας καθόλου άγονος..

Γιώργος είπε...

Καθημερινά πασχίζουμε για να αυξήσουμε την κερδοφορεία μας χωρίς να νοιαζόμαστε για τις συμφορές των άλλων.Το ότι υποφέρουν δίπλα μας οι συναθρωποί μας το θυμώμαστε μόνο στις μεγάλες εορτές και αυτό με υποκριτικό τρόπο.Αν δεν λάβουμε προσωπικά την ευθήνη των πράξεων όλης της ανθρωπότητας πάντοτε θα υποφέρει ο κόσμος.

ANAZHTHΣH είπε...

Roadartist

Θα έρθει η λύτρωση του ανθρώπινου γένους φίλη μου καλή και είναι χαρά και τιμή μας που την διεκδικούμε και την παλεύουμε ο καθένας με τον τρόπο του...
Σε φιλώ.

ANAZHTHΣH είπε...

Ευρύνοος

Έχουμε καλέ μου Ευρύ-νοε...έχουμε.
Γλυκιά καλημέρα.

ANAZHTHΣH είπε...

Με τα φτερά της ψυχής

Ελευθερία ψυχής και πνεύματος, μεγάλη υπόθεση αγαπημένη μου Ειρήνη.Επιδίωξη,αγώνας,στόχος μιας ολόκληρης ζωής και όχι δεδομένη προϋπόθεση.Καλημέρα ,φιλί γλυκό.

ANAZHTHΣH είπε...

pardalitsa

Καλώς την κούκλα! Φιλιά παιχνιδιάρικο...

P. Kapodistrias είπε...

Αχ, αυτή η συνευθύνη!!!...

Καλή χρονιά και καλλίκαρπη!

ANAZHTHΣH είπε...

λυγερη

Ευχαριστώ για τα λόγια εκτίμησης και αγάπης.Όταν διατυπώνονται από μια ευαίσθητη και δυναμική αγωνίστρια έχουν ιδιαίτερη αξία.
Καλή δύναμη σε όλους μας, πολλά φιλιά.

ANAZHTHΣH είπε...

ΑΝΘΗ

Αγαπητή μου Ανθή προσυπογράφω αυτά που λες.Καλή σου μέρα αδελφή μου.

PISTOS788 είπε...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ-1
Προς κ. Στέφανο Ληναίο - 21.12. 2009

Αγαπητέ μου Στέφανε,

Προχτές το βράδυ στην ΝΕΤ ο Νίκος Δήμου στην εκπομπή «Στα άκρα» επαναλάμβανε τις γνωστές απόψεις Ρεπούση-Λιάκου-Κουλούρη-Άννας Φραγκουδάκη και του νέου «φρούτου», της κ. Δραγώνα, τ. βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και «ειδικής γραμματέως του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων» δηλαδή στην καρδιά της διαμόρφωσης της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος. Στην «παρέα»,συμμετέχει και ο κ. Νίκος Μουζέλης, σύζυγος της κ. Θ. Δραγώνα, καθηγητής του LSE (?) και επιστημονικός υπεύθυνος του «Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ»!!! Άλλο ένα πόστο-κλειδί. Το 1999 συναντάμε την κ. Δραγώνα μαζί με τους «επιφανέστερους Έλληνες αναθεωρητές ιστοριογράφους» σε διεθνές συνέδριο στην Χάλκη του CDRSEE (Κέντρο για την Δημοκρατία και την Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη) και του ΕΛΙΑΜΕΠ (έδρα του κ. Βερέμη) με θέμα την «Εθνική Μνήμη» (δηλ. λέω εγώ, «πώς θα καταργήσουμε την εθνική μας μνήμη»).

Η κ. Δραγώνα στο βιβλίο της «Τι είν' η πατρίδα μας;» πιάνει τον ...ταύρο από τα κέρατα (θαύμασε ύφος γραφής): «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε (!!!) πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων».
(Τρέμετε άθλιοι «κονομάκηδες» Σεφέρη και Ελύτη, που στην ομιλία σας κατά την απονομή του βραβείου Νόμπελ υμνήσατε την συνέχεια του ελληνικού έθνους από τον Όμηρο έως σήμερα). Στο εν λόγω βιβλίο της η σύμβουλος της κ. Άννας Διαμαντοπούλου αναφέρει σχετικά: «Η αρχαιότητα χρησιμοποιείται σαν πρότυπο υπεριστορικό (!) με αποτέλεσμα να "αποδεικνύει" την αναξιότητα της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτισμού της».

Επίσης το Έθνος περιγράφεται ως «οντότητα υπερχρονική και στατική» με αποτέλεσμα "να ναρκοθετείται η έννοια της εξέλιξης και να καλλιεργούνται αντίθετα με τις αξίες της εποχής μας εθνοκεντρισμός και ξενοφοβία". Ο μόνος που απάντησε δημοσίως σ' αυτά απ' ό,τι γνωρίζω, είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος σε τελευταίο άρθρο του στα «ΝΕΑ», ο οποίος προς τιμήν του απαντώντας σε σχετικό με τα παραπάνω άρθρο της κ. Άννας Φραγκουδάκη, στενής φίλης και ομοϊδεάτισσας της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας:

"Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό, έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και σχεδόν φασιστική πολιτική (...). Έτσι καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν θετικούς χαρακτηρισμούς ως έννοιες «πατρίδα», «έθνος». Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολομού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» στις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος». Αν δεν γίνεται να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Παπαρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί. Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και μάλιστα δημοσίως το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελισθούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες» (...). Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή κλπ. κλπ.".

PISTOS788 είπε...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ-2
Όπως καταλαβαίνεις, μπροστά σ' αυτή την βαρυχειμωνιά που μας προέκυψε ξαφνικά, ένας μονάχα κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Εκτός πια κι αν όλοι οι Έλληνες, ανώνυμοι και επώνυμοι, έχουν περιπέσει σε χειμερία νάρκη ή έχουν (έχουμε) χάσει τα ανακλαστικά μας ως Έλληνες πατριώτες. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός, πρώτον να ενημερώσουμε όσο γίνεται πιο πλατειά, πιο υψηλά και πιο βαθειά τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από μόρφωση, ιδιότητα, ειδικότητα, επάγγελμα και αξίωμα. Δεύτερον να αποκαλύψουμε τη συνωμοσία και τους συνωμότες έναν-έναν, να αποκαλύψουμε τις απόψεις, τις προσπάθειες, τις πράξεις και τα έργα τους και κυρίως αυτούς που κρύβονται πίσω τους, που φαίνεται ότι είναι τόσο ισχυροί και επικίνδυνοι, ώστε να έχουν ως τώρα κατορθώσει να τους προωθήσουν στα νευραλγικότερα σημεία της εθνικής μας ζωής και ειδικά στην Παιδεία, στα ΜΜΕ, ακόμα και στο Κέντρο όπου σχεδιάζεται η εξωτερική μας πολιτική, στο Υπουργείο Εξωτερικών! Τρίτον, να προβάλουμε τις λεπτομερείς αποκαλύψεις του «ΡΕΣΑΛΤΟ» και του «ΑΡΔΗΝ» για την ΕΛΙΑΜΕΠ, που φαίνεται ότι παίζει τον ρόλο της ραχοκοκκαλιάς απ' όπου εκπορεύονται οι ειδικευμένες ομάδες των συνωμοτών. Τέταρτον, να περάσουμε όσο γίνεται περισσότερο στην αντεπίθεση, αφού πρώτα πεισθούν όλοι ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο ίσως κίνδυνο στην ιστορία της, γιατί αυτή τη φορά προέρχεται από τα μέσα και όχι από έξω, όπως έως τώρα. Δεν αντιμετωπίζουμε εχθρικούς στρατούς με όπλα που τραυματίζουν και σκοτώνουν τα σώματα αλλά την ψυχή μας! Γιατί έχουμε μέσα στο σώμα μας έναν καρκίνο, που αν τον αφήσουμε να γενικευθεί, το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν τα ευαίσθητά μας «όργανα», δηλαδή οι αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζεται η ίδια η ζωή του «σώματος», που είναι η ελληνική κοινωνία, η ελληνική πατρίδα και το ελληνικό έθνος, που κατ' εικόνα και ομοίωσή τους γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γίναμε αυτοί που είμαστε -καλοί, κακοί αλλά είμαστε εμείς και όχι κάποιοι απρόσωποι, όπως επιχειρούν ως φαίνεται να μας κάνουν ξένοι και ντόπιοι συνωμότες, για τα δικά τους συμφέροντα.
Επειδή γνωρίζω ότι συμφωνείς μ' αυτές τις απόψεις, σου στέλνω μαζί με το γράμμα αυτό (που αν νομίζεις μπορεί να πάρει δημοσιότητα), μια προσωπική έκκληση προς τους συμπατριώτες μας, με τον τίτλο «Για την υπεράσπιση της εθνικής μας συνείδησης».
Πιστεύω ακράδαντα ότι όπως στην εποχή της Εθνικής Αντίστασης ο κύριος στόχος ήταν η Ελευθερία της πατρίδας και τον καιρό της Αντίστασης κατά της Χούντας η Δημοκρατία, σήμερα που προβάλλουν όλο και πιο πολύ οι κίνδυνοι, τόσο εξωτερικοί όσο και εσωτερικοί, για την ακεραιότητα της πατρίδας μας (κάθε μορφής), ο κύριος στόχος όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα, θα πρέπει να είναι ο Πατριωτισμός.


Σε χαιρετώ με αγάπη,


Μίκης Θεοδωράκης

ANAZHTHΣH είπε...

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

Καλέ μου φίλε εμμένοντας στα στοιχεία που μας ενώνουν και στις πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες προχωράμε...Άλλωστε έχουμε Πατέρα αγαθό και ισχυρό!Καλό σου απόγευμα.

ANAZHTHΣH είπε...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ

'Ελαβα και το φιλί και τις αγκαλιές και το ασημένιο ρόδι! Πολύ μου άρεσαν. Ευχαριστώ καλή μου φίλη.

ANAZHTHΣH είπε...

SAMIAMIDAS

Καλή δύναμη σε όλους μας αγαπημένη μου γατούλα.Φιλιά.

ANAZHTHΣH είπε...

PISTOS788

Φίλε μου πολύ δυνατό το ποίημα του Δαμασκηνού!
Αξίες υψηλές και η φιλοπατρία,ο σεβασμός της εθνικής ταυτότητας και η φιλία των λαών και η ειρήνη...

ANAZHTHΣH είπε...

Katerina ante portas

Αγαπητή Κατερίνα άνεμος καλός σ΄έφερε στα μέρη μου και χαρά μου δίνεις.
Καλή κι ευλογημένη χρονιά και σε σένα φίλη μου.Σ΄ευχαριστώ!

ANAZHTHΣH είπε...

george-zampiakis

Ευτυχώς φίλε μου υπάρχουν άνθρωποι υπεύθυνοι που αγωνίζονται ποικιλοτρόπως κι ας μην τους προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης.Καλό απόγευμα.

ANAZHTHΣH είπε...

Π.Κ.

Καλέ μου φίλε καιρό έχουμε να τα πούμε.Θα περάσω από τα όμορφα μέρη σου...Καλή και ευλογημένη χρονιά και σε σένα.

D.Angel είπε...

Νομίζω πως όσο υπάρχουν άνθρωποι όπως εσύ, υπάρχει ελπίδα!
Και δεν είναι λίγοι!
Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ

Σταλαγματιά είπε...

To σύστημα είμαστε εμείς οι ίδιοι και οι μόνοι που μπορούμε να το ορίσουμε, το θέμα είναι να μπορέσουμε να το αντιληφθούμε κάποια στιγμή!!

Καλό σαββατόβραδο

katerina είπε...

Ετσιμπράβο ,φίλη μου!νάσαι αισιόδοξη!!!Πολύ εύστοχη ανάρτηση ιδιαίτερα αυτό τον καιρό που όλοι γύρω βάλθηκαν να γίνουν σκηνοθέτες της μαυρίλας!
Καλή Κυριακή ναχεις!!

Sinnerman είπε...

όλα ξεκινούν από μέσα μας και καταλήγουν μέσα μας. Και οι επαναστάσεις πρωτα απο ολα θα πρεπει να ξεκινούν απο μέσα μας, να γινόμαστε λεύτεροι όπως λέει και ο Καζαντζάκης.
Χάρηκα πολύ που σας βρήκα :)

zkcome είπε...

ΕΛΘΕΤΕ ΠΡΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΚΟΠΙΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ.
ΑΡΑΤΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟΝ ΜΟΥ ΕΦ ΥΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠ ΕΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΡΑΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΥΡΕΙ ΑΝΑΠΑΥΣΙΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΥΜΩΝ.
ΔΙΟΤΙ Ο ΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟΝ ΜΟΥ ΕΛΑΦΡΟΝ.

ANAZHTHΣH είπε...

D.Angel

Γεια σου ονειροπόλε άγγελέ μου!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί από το πόστο που βρίσκεται.Φιλί γλυκό.

ANAZHTHΣH είπε...

Σταλαγματιά

Ευτυχώς το αντιλαμβάνεται αρκετός κόσμος καθημερινά καλή μου Σταλαγματιά...
Σε φιλώ.

ANAZHTHΣH είπε...

katerina

Γεια σου Κατερινάκι.Αγωνιζόμαστε ο ένας πλάι στον άλλο, πέφτουμε, ξανασηκωνόμαστε...Ας μας δίνει δύναμη και φώτιση...Φιλώ σε.

ANAZHTHΣH είπε...

Ωρίων ΄Δ

Και γω χαίρομαι που βρεθήκαμε φίλε μου.Καλώς όρισες!Πράγματι η αληθινή επανάσταση ξεκινάει από μέσα μας...Καλή συνέχεια.Θα περάσω από τα μέρη σου να γνωριστούμε.

ANAZHTHΣH είπε...

zkcome

Ναι φίλε μου, έχουμε Πατέρα αγαθό και ταπεινό.Μήπως ήρθε η ώρα να δείξει τη δύναμή Του και να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη Του;
Καλό δρόμο.

Διαβάτης είπε...

Ο κόσμος αλλάζει , ξεκινώντας απ΄ τον μυστικό κήπο της ψυχής μας ο καθένας ...
Αλλάζω τον εαυτό μου , είναι μια αρχή για ν΄ αλλάξω τον κόσμο .

Την καλημέρα μου και την αγάπη μου , γλυκιά μου Αναζήτηση , και σ΄ ευχαριστούμε για όσα υπέροχα κατάθεσες σήμερα στο ταμείο της καρδιάς μας .

Φιλιά πολλά ,

Αργυρούλα

logia είπε...

αν τα δικά μας παιδιά τα μεγαλώσουμε με αρχές, αυτά που θα είναι οι πολίτες του αύριο θα διαμορφώσουν έναν καλύτερο κόσμο...
ας δουλεύουμε πάνω στους χαρακτήρες τους κόντρα σε κάθε σύστημα κοπαδοποίησής τους, με το βλέμμα στο μέλλον και όχι περιμένοντας άμεσα αποτελέσματα και τότε θα έχουμε ελπίδες για έναν καλύτερο κόσμο

την καλημέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Αχ!Δεν ξέρω αν είμαι αισιόδοξη ή ματαιόδοξη πάντως κι εγώ ελπίζω.
Και αυτό το "Δεν μπορεί η επαναστατικότητα να είναι μια ορμονική έκρηξη στα 18 που στη συνέχεια εκπνέει" θα το κρατήσω στο μυαλό μου για πάντα.
Δεν έχω λογια για την ανάρτησή σου!

ANAZHTHΣH είπε...

Διαβάτης

Είμαι χωρίς υπολογιστή(μπαίνω από τη δουλειά)για λίγες μέρες.
Η μεγάλη αλήθεια είναι αυτή:η ανατροπή ξεκινά από τον εαυτό μας.
Σε φιλώ αγαπημένη μου.

ANAZHTHΣH είπε...

logia

Και βέβαια έχουν σημασία η αγωγή και τα πρότυπα καθημερινής συμπεριφοράς και επιλογών που προσφέρουμε στα παιδιά.Ελπίζουμε σ΄αυτά μα και στη δουλειά που κάνει ο καθένας μέσα του και γύρω του.Καλό βράδυ φίλη μου.

ANAZHTHΣH είπε...

Χρωματιστή

Γλυκιά μου Χρωματιστή μου δίνεις χαρά με την παρουσία σου.Ο καθένας βρίσκει τρόπο να βάζει το λιθαράκι του για να πραγματοποιηθούν επιτέλους οι ευχές μας...Σε φιλώ.